2Q==
Plante Decorative de Interior

Tips & Tricks – Cum se ingrijesc florile de apartament

Dacă într-un articol anterior ți-am mărturisit câteva sfaturi și secrete despre cum să ai grijă de buchetele și aranjamentele de flori astfel încât să te bucuri de frumusețea și parfumul lor cât mai mult timp, astăzi vrem să-ți spunem câteva lucruri despre cum să îngrijești florile de apartament.

Dacă iubești natura și tot ce înseamnă ea, dacă preferi un aer mai curat la tine în casă și ești adeptul unei energii zen, atunci, mai mult ca sigur există în viața ta câteva plante de apartament pe îți dorești să le menții cât mai sănătoase, mai verzi și mai fericite. Deși nu pare un task dificil, vei putea observa că la unele flori le merge mai bine, iar la altele mai rău, iar asta înseamnă că grija ta față de ele, ar trebui să fie cât mai personalizată. Aici, nu vom aborda fiecare tip de plantă de apartament în parte, căci sunt sute, sau chiar mii de specii, însă îți vom spune câteva reguli general valabile pentru flori frumoase și fericite.

Lumina

Orice floare de apartament are nevoie de lumină, dar nu de soare direct, căci razele fierbinți ar putea să ardă frunzele și să veștejească planta prematur. Mai mult, gradul de lumină de care plantele au nevoie, depinde de fiecare în parte. Unele flori au nevoie de un mediu extrem de luminos, de preferat întreaga zi sau cea mai bună parte din zi, pe când alte plante, precum cele tropicale, au nevoie de un mediu parțial luminos.

Astfel, pentru a-i oferi fiecărei plante mediul propice, îți recomandăm să citești eticheta ei atunci când o achiziționezi, să întrebi floristul despre câteva detalii sau să faci un mic research pe internet.

Z
2Q==

Apa

Nici o plantă nu supraviețuiește fără apă. Chiar și cactusul, oricât de rezistent ar fi, are, din când în când, nevoie de puțină umezeală în pământ. Ei bine, la fel ca și la lumină, udarea plantelor trebuie realizată în funcție de nevoile fiecărei flori. Un lucru este cert însă, nici o floare nu trebuie udată din abundență, căci pământul ei va putrezi, iar rădăcinile vor urma acest curs.

Dacă te întrebi cât de des ar trebui să le uzi, începe cu o frecvență de o dată/ săptămână. Unele flori vor fi încântate și îți recomandăm să continui așa, la alte flori pământul se usucă mai repede și atunci știi că au nevoie de mai multă apă, iar altele, de mai puțină. Dacă le urmărești comportamentul, îți vei da seama rapid care sunt preferințele lor.

*Sfat: notează într-o agendă fiecare floare și modul în care îi place să fie îngrijită. De asemenea, notează și de fiecare dată când o uzi. Astfel, îți va fi mai ușor să le descoperi comportamentul și să le lași în grija prietenilor atunci când pleci într-o vacanță.

Pământul și ghivecele

Așa cum și noi, ca oameni, deseori simțim nevoia să reîmprospătăm mediul în care trăim, așa și plantele, pe măsură ce cresc și se dezvoltă, au nevoie de o schimbare. Așadar, după ce achiziționezi o plantă nouă, oferă-i timp să se obișnuiască cu mediul din casa ta, poate una, sau chiar două săptămâni. Apoi, îți recomandăm să o transferi într-un ghiveci de dimensiuni mai mari în care să poată evolua liniștită, bucurându-se de un pământ nutritiv. Repetă acest proces o dată la câțiva ani, sau oricând observi că spațiul de creștere devine limitat pentru floarea ta.

9k=

Îngrășăminte și soluții speciale

E bine să nu abuzezi de aceste lucruri, căci natura însăși e un mediu moderat. Cele mai multe flori au nevoie de o atenție deosebită în sezonul cald, primăvară – vară și poate chiar toamnă, iar iarna, intră într-un proces de hibernare, în care au nevoie de mai puțină grijă.

Primăvara se fertilizează cele mai multe plante, iar ce îți recomandăm este să cauți îngrășăminte cât mai potrivite speciei tale de plante. Apoi, la soluții de tratament, ar fi bine să apelezi doar atunci când observi diverși paraziți care le pot dăuna dezvoltării.

Acestea ar fi primele răspunsuri de care te sfătuim să ții cont. Dacă florile tale au o lumină potrivită, un program de udare regulat, un pământ potrivit și puțină extra grijă în momentele critice, ele vor crește fericite și îți vor oferi cele mai frumoase experiențe.

Dacă în îngrijirea lor mai adaugi și puțină iubire și afecțiune, atunci cu siguranță te vei bucura de plante verzi, spectaculoase, exact așa cum îți dorești. Dacă vrei să afli și mai multe despre cum se îngrijesc plantele de apartament, nu ezita să discuți cu floriștii noștri. Iar dacă îți dorești o nouă plantă, te așteptăm în florăriile La Vie en Rose să o alegi pe cea mai potrivită.

Alte Articole care Te-ar Putea Interesa...